سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و فرمود : ] آن که به عیب خود نگریست ، ننگریست که عیب دیگرى چیست ، و آن که به روزى خدا خرسندى نمود ، بر آنچه از دستش رفت اندوهگین نبود ، و آن که تیغ ستم آهیخت ، خون خود بدان بریخت ، و آن که در کارها خود را به رنج انداخت ، خویشتن را هلاک ساخت ، و آن که بى‏پروا به موجها در شد غرق گردید ، و آن که به جایهاى بدنام در آمد بدنامى کشید ، و هر که پر گفت راه خطا بسیار پویید ، و آن که بسیار خطا کرد شرم او کم ، و آن که شرمش کم پارسایى‏اش اندک هم ، و آن که پارسایى‏اش اندک ، دلش مرده است ، و آن که دلش مرده است راه به دوزخ برده . و آن که به زشتیهاى مردم نگرد و آن را ناپسند انگارد سپس چنان زشتى را براى خود روا دارد نادانى است و چون و چرایى در نادانى او نیست ، و قناعت مالى است که پایان نیابد ، و آن که یاد مرگ بسیار کند ، از دنیا به اندک خشنود شود ، و آن که دانست گفتارش از کردارش به حساب آید ، جز در آنچه به کار اوست زبان نگشاید . [نهج البلاغه]
 
یادداشت ثابت - پنج شنبه 91 شهریور 31 , ساعت 6:27 صبح

                                              یا ارحم الراحمین

متأسفانه چندی است که برخی از مؤسسات و شرکت‌ها، مسابقات پیامکی برگزار نموده و با کسر مبلغی از شرکت کنندگان نوعی قرعه کشی و بخت آزمایی به راه می اندازند.
دو تن از مراجع عظام تقلید برگزاری و شرکت در این مسابقات را حرام دانستند:

سؤال: از برخی شرکت‌ها، پیامکی دریافت می‌کنیم که در آن این طور نوشته شده است: «با ارسال یک پیامک بدون متن در قرعه‌کشی مثلا یک خودرو و غیره شرکت کنید».

 

ظاهراً همزمان با ارسال پیامک به سامانه شرکت مبلغ 75 تومان از طریق قبض یا کسر از کارت شارژ از حساب ما کسر و به حساب آن شرکت واریز می شود و احتمالا جوایز نیز از همین پول تهیه می‌شود.

 

1. حکم شرعی این کار چیست؟

2. آیا شرکت در این مسابقه و قرعه‌کشی جایز است؟

3. آیا شرعاً مالک هدیه‌ای که می‌دهند می‌شویم یا خیر؟

پاسخ دفتر آیت الله العظمی سیستانی:

 

1. اصل این کار شرعی نیست و جایز نیست.

 

2. وقتی این عمل صحیح نباشد شرکت کردن درآن هم جایز نیست.

 

3. نظر آیت الله سیستانی این است که: اگر شرکتی که به شما هدیه یا جایزه می‌دهد خصوصی باشد می‌توانید مالک آن هدیه شوید؛ اما اگر آن شرکت دولتی باشد، آن هدیه یا جایزه به عنوان مجهول المالک است و باید با نماینده مرجعتان مصالحه کنید و آن هدیه را که دریافت کردید حلالش کنید.

 

پاسخ آیت الله العظمی مکارم شیرازی:

 

این کار در واقع نوعی بخت آزمایی جدید است که آن را به شکل ارسال پیامک درآورده‌اند. شرکت در آن جایز نیست و هدیه ای که می دهند شبیه هدیه ای است که در بخت آزمایی یا قمار و مانند آن می دهند (یعنی حلال نیست). متأسفانه هر روز یک راه جدیدی برای جذب اموال مردم تولید می کنند و مردم را به کارهایی که مشروع نیست می کشانند.

منبع: خبرگزاری ابنا

              واقعاً عجب صبری خدا از این بنده هایش دارد !!!!!!



لیست کل یادداشت های این وبلاگ